“Ik was al betrokken bij het team, voordat ik eigenlijk mijn stage begon” vertelt Martijn, stagiair op de afdeling sales. “Ik werd uitgenodigd op het uitje van de salesafdeling en gingen we met z’n allen poolen – nog voordat ik mijn eerste dag had gehad. Ontzettend leuk om gelijk al zo te worden opgenomen in het team.” 

Ik ging al mee op stap voordat ik één dag stage had gelopen

door Martijn Wielema

Marten is stagiair op de afdeling engineering: “Mijn klasgenoot Cas vertelde al veel leuke verhalen over zijn bijbaantje bij Breedband en ik was gelijk overtuigd om hier stage te gaan lopen! Het team is super gezellig. We doen leuke dingen en je wordt zeker als stagiair serieus genomen. Op de tweede dag ging ik al met collega Pim op stap om met zijn werkzaamheden mee te kijken. Daarnaast zijn we afgelopen week met het engineeringsteam naar een Vitesse wedstrijd in de Breedband Loge geweest, dat was leuk!”

Wat maakt het zo leuk om hier stage te lopen?

Marten: “Je bent als stagiair echt een deel van het bedrijf en je wordt serieus genomen.” Martijn stemt daar mee in en vult aan: “Daarnaast vind ik, hoe cliché het ook klinkt, de leuke collega’s en de gezelligheid echt heel erg tof.”

Marten: “Ik heb ook wel bij andere bedrijven gezien dat er een leuke sfeer hangt, maar dan is het bedrijf zo groot dat het persoonlijke weg is. Bij Breedband heb ik echt het idee dat iedereen elkaar kent en voel ik mij echt thuis!”

Marten vertelt verder: “Het toffe is dat de omgang met elkaar heel erg laagdrempelig is. Je kan altijd vragen stellen, iedereen is behulpzaam en benaderbaar. Dat is ook wel het voordeel van een, tja klein wil ik het niet noemen, maar een kleinschaliger team!”

Wat heb je geleerd de afgelopen maand?

Marten: “Als je jezelf echt wil ontwikkelen is dat bij Breedband zeker mogelijk. De aankomende tijd zal ik daarom ook drukker zijn, want ik ga beginnen aan mijn CCNA!” Martijn vertelt: “Een certificaat behalen, zoals een CCNA, heb ik niet bij mijn stage. Maar veel leren doe ik zeker! Mijn ontwikkelingen zie ik vooral als ik met accountmanager Marcel op stap ga. Zo sta ik echt met de voeten in de klei.”

Je wordt in het diepe gegooid, maar nooit zonder zwembandjes

door Martijn Wielema

Marten: “Op technisch vlak los ik vaak samen met mijn collega’s dingen op. Ik kijk vaak mee en dan gaan we samen naar de oplossing kijken, daar leer ik nu ook erg veel van!”

Martijn: “Het is uiteindelijk de bedoeling dat ik een salesopdracht van A tot Z uitvoer. Samen met Marcel ben ik deze opdracht aan het voorbereiden. Het leuke aan deze opdracht, is dat ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijg om deze uit te voeren. Het is van: ‘bedenk maar hoe je het zou willen doen en voer het maar uit.’ Als ik het niet weet, dan kan ik het altijd vragen en krijg ik een duwtje in de goede richting.”

De bereidheid in het team is volgens de stagiairs beide erg groot. “Je wordt bij de opdrachten vaak in het diepe gegooid, maar gelukkig nooit zonder zwembandjes.”

Wat zou je aan toekomstige stagiairs willen vertellen?

Marten: “Bij Breedband is plezier erg belangrijk. Dat is zeker te zien! De sfeer in de teams, maar ook de Vrijmibo’s op de vrijdag zijn altijd leuk. Maar het is wel ‘work hard, play hard’.”

Benieuwd naar een stageplek of wellicht een andere vacature? Kijk dan eens op www.werkenbijbreedband.nl.