Signet verbreedt productportfolio en versterkt positie in connectiviteitsmarkt

Eindhoven, 2 november 2020

Connectiviteitsspecialist Signet, onderdeel van het Europese techpowerhouse team.blue, heeft internetserviceprovider Breedband uit Arnhem overgenomen. Door de krachten te bundelen versterken de bedrijven hun positie in de connectiviteitsmarkt en verbreden ze hun productportfolio om zo de beste netwerkoplossingen aan klanten te blijven garanderen. Net als Signet is Breedband nu onderdeel van team.blue, waarbinnen toonaangevende Europese techbedrijven kennis en expertise delen om verder te groeien en te innoveren.

Breedband is opgericht in 2018 nadat Breedband Nederland (2010), Breedband Arnhem (2007) en Aaldering ICT (2000) hebben besloten om samen onder één naam verder te gaan. De internetserviceprovider richt zich voornamelijk op connectiviteits- en managed netwerkoplossingen in het mkb-segment. Met een eigen glasvezelnetwerk in de regio Arnhem en een landelijke infrastructuur die verbonden is met 22 datacenters bedient het meer dan 600 opdrachtgevers verspreid over heel Nederland.

Signet, sinds 1996 de partner voor bedrijfskritische netwerkoplossingen, is ervan overtuigd dat door het samengaan nog beter invulling wordt gegeven aan de connectiviteitsbehoeften van huidige en toekomstige klanten. Naast een gecombineerd productportfolio met extra services, ontstaat er ook een toename in het aantal connectiviteitspartners, wat nu al 40 lokale, nationale en internationale netwerken omvat.

De bedrijven hebben sterke cultuurgelijkenissen die zich richten op een hoge mate van klanttevredenheid en een persoonlijke aanpak. Eigenschappen waar ze beide bekend om staan en waarin ze zich dankzij de samenwerking verder kunnen ontwikkelen.

De 22 medewerkers van Breedband zullen hun werkzaamheden blijven uitvoeren vanaf het kantoor in Arnhem. Algemeen directeur Dave Aaldering zal zijn werkzaamheden overdragen aan Quintijn Knepper, die het managementteam van Signet leidt.

“De culturele en technische klik is spot-on. We hebben een gedeelde passie om onze klanten het best mogelijke te bieden, wat onze professionele relatie door de jaren heen alleen maar heeft versterkt. Ik ben trots dat we elkaar nu volledig kunnen ondersteunen en samen aan onze toekomstplannen gaan werken.”
Quintijn Knepper, MD Signet & Breedband

“Ik ben erg blij dat we voor Breedband een passende partner hebben gevonden. We slaan hiermee een nieuw hoofdstuk open in ons succesverhaal. Na dit bedrijf te hebben opgebouwd gedurende de laatste 20 jaar, ben ik ervan overtuigd het in goede handen achter te laten bij Signet en team.blue.”
Dave Aaldering, voormalig MD Breedband

Signet verkrijgt 100% van de aandelen in Breedband, wat een omzet van ruim 5 miljoen euro heeft. Verdere financiële details betreffende deze overname worden niet bekendgemaakt.

Noot voor de redactie

Over Signet
Signet is sinds 1996 dé partner voor bedrijfskritische netwerkoplossingen. Door gebruik te maken van lokale, nationale en internationale netwerken heeft Signet voor meer dan 2300 organisaties – van mkb tot aan multinational – een passende carrier-neutrale connectiviteitsoplossing. Hierdoor is het in staat om op vrijwel elke locatie in Europa connectiviteitsdiensten te leveren, vestigingen aan te sluiten en meerdere bedrijfslocaties moeiteloos aan elkaar te koppelen.

Over Breedband
Breedband is een internetserviceprovider uit Arnhem gericht op internet & networking,
clouddiensten en managed services. Met een eigen glasvezelnetwerk in de regio Arnhem
en een landelijke infrastructuur die langs 22 datacenters loopt, vult Breedband de
connectiviteitsvraagstukken in voor meer dan 600 opdrachtgevers. Breedband helpt
bedrijven en organisaties het verschil te maken door ze op voorsprong te zetten met de
beste digitale infrastructuur van Nederland.

Over team.blue
team.blue is het Europese powerhouse waarbinnen vooraanstaande Europese techbedrijven kennis, expertise en middelen met elkaar delen. Door krachtige digitale hulpmiddelen aan te bieden, stelt het bedrijven en ondernemers in staat het maximale uit hun digitale bestaan te halen. Het gecombineerde bedrijf, met een omzet van ruim 300 miljoen euro, is ontstaan door de fusie van de Nederlandse TransIP Group en de Belgische Combell Group in 2019. In totaal bedient team.blue meer dan 2 miljoen klanten in 13 landen, ondersteund door meer dan 1400 medewerkers verspreid over heel Europa.

Voor meer informatie, zie www.signet.nl en www.breedband.nl
Contactpersonen:
Maayke van Remmen (Signet): mvanremmen@signet.nl
Liza Zeilstra (Breedband): liza@breedband.nl

Download mediakit