Via makelaar Patrick Klein Gunnewiek kocht Dave Aaldering zijn eerste appartement in Arnhem. Dus toen Klein Gunnewiek in zijn bovenwoning in het Spijkerkwartier geen fatsoenlijk internet had, belde hij Breedband Arnhem.‘ Zij waren met glasvezelinternet bezig, dat wilde ik ook.’ Zo ontstond het eerste burgerinitiatief van Breedband Arnhem.

‘Ik had alleen de beschikking over een koperdraadje in de bovenwoning aan de Driekoningenstraat in het Spijkerkwartier waar ik indertijd woonde’, herinnert Patrick Klein Gunnewiek zich. Hij glimlacht: ‘Vanaf de benedenwoning liep een kabel door het hele huis. Ik had geen officiële CAI-aansluiting, geen fatsoenlijk internet en ik kon niet digitaal televisiekijken. Dat is nu haast niet meer voor te stellen.’

In eerst instantie informeerde Klein Gunnewiek bij UPC wat de mogelijkheden waren voor een CAI-aansluiting op het wereldwijde web. Het werd hem al snel duidelijk dat dit flink in de papieren zou lopen. ‘Ik weet het al niet eens meer exact, ik geloof dat het om enkele duizenden euro’s ging. Een hoop geld in elk geval. Dat was voor mij de reden om in 2009 contact te zoeken met Breedband Arnhem. Ik wist dat eigenaar Dave Aaldering bezig was met de aanleg van glasvezelkabel in Arnhem.’

Verder lezen?

Klik hier om het hele artikel in de online Glassy te lezen

De hele online uitgave van de Glassy vind je hier