Het jaar 2020 bij Breedband

We kijken terug op een bewogen jaar, waarin iedereen in meer of mindere mate te maken heeft met COVID-19. Wij ook bij Breedband. In het voorjaar verzorgden voor veel klanten upgrades om goed en snel thuiswerken mogelijk te maken. Ook onze collega’s werken we vanaf het ‘eerste uur’ thuis. We laten ons daardoor niet belemmeren: het moraal is hoog! We zijn blijven innoveren en opschalen. Sinds kort zijn we de trotste samenwerkingspartner van Signet en onderdeel van het prachtige team.blue. In dit blog lees je meer over een aantal hoogtepunten uit het afgelopen jaar.  

Nieuw WDM-netwerk: meer bandbreedte en snellere opleveringen

Een mooie technische mijlpaal was het uitrollen van ons nieuwe WDM-netwerk. Met WDM zijn verschillende én zeer hoge bandbreedtes mogelijk; tot wel 100 Gb/s. Dit netwerk is daarom ideaal voor organisatie en bedrijven die een hoge capaciteit nodig hebben.

Door het toepassen van de WDM-techniek kunnen meerdere verbindingen over één glasvezel worden verstuurd, doordat het lichtspectrum wordt opgedeeld in verschillende wavelengths. Met deze techniek kan Breedband nieuwe verbindingen maken over de vezels die tussen onze 22 datacenters liggen. En leveren we nu nóg efficiënter en sneller een (maatwerk)verbinding op.  

Breedband via KPN: supersnel internet inclusief onze service

We leveren al jaren Breedband internet via het KPN-netwerk, maar sinds dit jaar kan Breedband ook zélf wijzigingen in het netwerk aanbrengen. Het voordeel hiervan is dat we klanten Breedband-internet kunnen aanbieden inclusief onze snelle en persoonlijke service. Je kunt dus rekenen op snelle en goede dienstverlening. Bovendien monitoren we het netwerk dag en nacht en is er hulp nodig, dan is de storingsdienst van Breedband 24/7 bereikbaar. Eventuele calamiteiten komen we zelf oplossen!

Verbeterde facturering en snellere RFS

De afdeling Customer Care heeft het afgelopen jaar aantal processen geoptimaliseerd in het belang van de dienstverlening aan onze klanten. We beschikken over een nieuw ERP-systeem waarmee we onze klanten een overzichtelijkere en gebruiksvriendelijkere factuur kunnen sturen. Waar voorheen sommige klanten meerdere facturen ontvingen voor producten en diensten, staat nu alles op één factuur.

Het ERP-systeem heeft bovendien bepaalde processen geautomatiseerd en verbeterd. Met als resultaat dat onze afgehandelde orders met 30% gestegen t.o.v. vorig jaar én onze oplevertijd na Ready for Service (RFS) daalde van 4.9 naar 1.35 werkdagen. RSF houdt in dat alle benodigde voorbereiding is gedaan, zodat een technische collega de internetverbinding kan opleveren. Dat betekent dus een snellere oplevering!

Groeiend team van Breedband

Ook het afgelopen jaar groeide het team van Breedband, waardoor we onze klanten nóg beter van dienst kunnen zijn. We verwelkomden nieuwe collega’s op de afdeling Techniek; Peter van Veen als Field Engineer en Glenn Mattheij als Netwerk Engineer. Sinds de zomer werken op de afdeling Support de ICT-stagiairs Stein Cavelaars en Glenn Beudel. Ook het Salesteam is begin van dit jaar uitgebreid met een nieuwe Accountmanager: Koen Godschalk. En last but not least; sinds de overname een nieuwe directie namelijk Quintijn Knepper als Managing Director en Remco Bressers als Technisch Directeur.

Samenwerking: Breedband & Signet

Per 1 november is Breedband overgenomen door internetserviceprovider Signet uit Eindhoven, onderdeel van powertechhouse team.blue. Een perfecte match! Niet alleen sluit ons dienstenportfolio naadloos aan, ook hebben we een mooie culturele klik. Samen zijn we onze klanten nóg beter van dienst, waarvan de eerste voordelen al zichtbaar zijn.

Quintijn Knepper, managing director van Signet & Breedband, zegt: “We zijn amper twee maanden onderweg en we profiteren nu al van meer slagkracht. Zo hebben we met elkaars hulp een prominente, nader te noemen, klantcase verworven. Over en weer halen we voordeel uit onze dienstenportfolio’s en zijn collega’s gestart met het optimaliseren van processen die onze dienstverlening beter en sneller maken. Dit is dus slechts een opstapje naar een veelbelovend 2021!” 

Fijne feestdagen gewenst!

Team Breedband bedankt alle klanten, leveranciers en relaties voor het afgelopen jaar. We wensen iedereen een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2021 toe!