Vernieuwde Managed WAN voor HSK; 20 locaties slim gekoppeld

Het was voor de HSK Groep, een organisatie voor psychische zorg met 45 vestigingen, ‘infastructuur-wise’ even puzzelen én het resultaat mag er zijn! Breedband bouwde een Managed WAN dat 20 vestigingen koppelt, waarbij iedere locatie een passende verbinding heeft. Met complexe techniek een simpelere IT-omgeving bouwen die een kostenbesparing oplevert, daar doen we het voor.

Twee jaar geleden maakt Peter Kuiters, IT-Manager HSK, de overstap van een corporate naar een zorgorganisatie. “Het sprak mij aan dat alles anders was. Ik ging onder andere van verkoop naar inkoop. Vrij snel na mijn komst liepen er contracten af, waaronder die met Breedband. Ineens zat ik aan de andere kant van de tafel. Kabels en datalijnen? Weinig ervaring mee. Ik ben toen simpelweg vragen gaan stellen over bandbreedtes, prijzen, looptijden én wat we daadwerkelijk op onze locaties nodig hebben.”

Flexibel, passend en scherp aanbod

Bij HSK werken 600 medewerkers in 45 praktijken, veelal gevestigd in verzamelgebouwen. “Dat is een uitdaging”, vervolgt Peter, “want niet alleen het aantal gebruikers per locatie verschilt ook de contractlooptijden. Daarnaast zijn er ieder jaar zo’n 10 praktijkverhuizingen. We hebben dus een flexibel en passend aanbod aan verbindingen nodig. Ik heb toen Breedband gevraagd hierin mee te denken en een scherpe aanbieding te doen. We geven immers publieksgeld uit dat verstandig moet gebeuren.”

“Een maatwerkaanbod van verbindingen voor HSK; via datacenterlocaties, op eigen glasvezelnet en via partners. Alle smaken zitten erin en dat op één factuur.”

door Marcel van der Logt, Breedband
Breedband en HSK

Willen én kunnen meedenken

“Samen met Marcel van der Logt, Accountmanager Breedband, heb ik gekeken welke verbinding op welke vestiging nodig is, tegen welke prijs en looptijd. Na wat gepuzzel kwam hij met een aanbod met een pallet aan verbindingen; van glasvezel tot ADSL. Heel functioneel en precies wat we nodig hebben. Daar had ik behoefte aan. Het willen én kunnen meedenken en een goede aanbieding doen vind ik de toegevoegde waarde van Breedband. Bovendien levert deze oplossing ook nog eens een kostenbesparing op.”

“De reden dat ik Breedband elders zou aanbevelen is het meedenken. Willen begrijpen wat een klant nodig heeft en dát verkopen. Niet meer en niet minder.”

door Peter Kuiters, HSK Groep

Vernieuwd netwerk

Achter de schermen bouwde Breedband ook een vernieuwde Managed WAN. Jacco van der Horst, Sr. Engineer Breedband, vertelt: “De verbindingen van de 20 vestigingen zijn op een uniforme manier met elkaar verbonden door middel van een WAN. Deze centraal aangestuurde IT-omgeving transporteert het verkeer tussen de vestigingen en het datacenter van HSK in Ede. HSK heeft nu maar één internet acces nodig. En komt er een nieuwe vestiging bij of is er een verhuizing, dan regelen we dit eenvoudig centraal in.”

“Bij het bouwen van een Managed WAN passen we complexe techniek toe. De klant merkt daar weinig van. Hij krijgt ‘gewoon’ een simpel, beheerbaar netwerk.”

door Jacco van der Horst, Breedband

24/7 beheer

Breedband heeft op de centrale datacenterlocatie in Ede ook een redundante koppeling gerealiseerd met het WAN. Gaat er een verbinding down, dan schakelt automatisch de secundaire verbinding in. Iets wat HSK voorheen handmatig deed. Breedband beheert ook het WAN. “Op de 20 locaties zijn Managed routers geleverd en geïnstalleerd. We monitoren 24/7 of alles up & running is en bij een eventueel incident reageren we proactief. Daarnaast verzorgen we de updates van de apparaten en de documentatie”, sluit Jacco af.

“De kostenbesparing zit niet alleen in een passend aanbod aan verbindingen, door de WAN hoeft HSK operationeel gezien minder zelf te doen op de locaties.”

door Jacco van der Horst, Breedband

End of story!

Lees ons volgende klantverhaal

Redundant toekomstproof netwerk voor Rozet

Liza Zeilstra Marketing Manager
Lees dit klantverhaal