“We gunnen elkaar succes en daarbij zijn geen ego’s in het spel” 

Succesvol en in vertrouwen samenwerken als partners. Hoe doe je dat? Het begint idealiter met een oprechte intentie om elkaar het beste te gunnen en elkaar verder te helpen. Dat is ook de ervaring van Jos Slootstra en Joep van den Heuvel van DACON ICT. “De samenwerking met Breedband is oprecht en welgemeend; daardoor werkt het. Het partnerschap geven we ook samen invulling.”  

DACON ICT is specialist in ICT-infrastructuren voor ondernemend Nederland. Het bedrijf werd in 2004 opgericht op de zolderkamer van Daniël Dibattista. Sindsdien groeide DACON uit tot een middelgroot bedrijf met 34 medewerkers en maar liefst 746 klanten door heel Nederland. DACON heeft vestigingen in Elst (Gelderland) en Oosterwolde (Friesland). Het bedrijf levert ICT-diensten voor zzp’ers, mkb’ers en grootbedrijven. Van printer en server tot cloud- en thuiswerkoplossingen met geavanceerde beveiliging. Ook houdt DACON zich bezig met het aanpassen of koppelen van bestaande software en het ontwikkelen van software voor complexe automatiseringsvraagstukken.  

“De samenwerking met Breedband? Ik merk dat die vanzelf gaat”

door Jos Slootstra, eigenaar DACON ICT

Welgemeende samenwerking 

“De samenwerking met Breedband? Ik merk dat die vanzelf gaat”, vindt Jos, eigenaar van DACON ICT. “Het is een welgemeende samenwerking. We gunnen elkaar succes en daarbij zijn geen ego’s in het spel. En dat kom je in onze werelden niet vaak tegen.” Jos vermoedt dat het komt omdat DACON ICT en Breedband vergelijkbare waarden nastreven. “DACON ICT is graag persoonlijk, oprecht en onderscheidend. Hoewel deze waarden specifiek zijn, passen ze ook heel goed bij Breedband. We staan er hetzelfde in; wat betreft de onderlinge samenwerking én richting de klant.” 

Eerlijk en transparant 

DACON ICT en Breedband kennen elkaar al een aantal jaren. De bedrijven vullen elkaar goed aan, zeker als het gaat om de combinatie internet en werkplekbeheer. “Breedband betrekt DACON ICT regelmatig als een klant naast de verbinding ook om ICT-werkplekbeheer vraagt. We gaan dan samen het offertetraject in. De offertes stemmen we eerlijk en transparant met elkaar af, zonder iets voor elkaar te verbergen. We gaan samen naar meetings en wijzen elkaar op verbeterpunten. We werken als collega’s; belangrijk in een partnerschap”, aldus Business Consultant Joep van den Heuvel.  

Oprechte intentie 

Het partnerschap tussen DACON ICT en Breedband is op natuurlijke wijze ontstaan, benadrukken de heren. Joep: “Vanuit een oprechte intentie en niet ingeperkt door condities. Dat zakelijke belang is, als het goed is, de komma achter de oprechte intentie. Dát werkt het allerbeste. Bij de meeste andere partnerschappen draait het om de zakelijke intentie en dan begint het al gauw te knellen. Want dan móet je trainingen volgen. En je móet bepaalde omzetten behalen. Maar als het begint bij de oprechte intentie, dan is zo’n partnerschap vele malen krachtiger.” 

“We kunnen profiteren van elkaars kwaliteiten”

door Jos Slootstra, eigenaar DACON ICT

Wederkerigheid  

Bij een succesvol partnerschap draait het om wederkerigheid, stelt Jos. “Het gaat erom dat je elkaar kent én erkent. Dat je elkaar vertrouwt en je je kwetsbaar durft op te stellen, zonder ego’s. Dat je je best doet voor elkaar. En dat je elkaar helpt, in voor- en tegenspoed. Daar begint het mee. Daarna bepaal je samen hoe zo’n partnerschap zich moet manifesteren. Dat doe je het best in overleg, als het even kan op vrijdagmiddag met een biertje in de hand. En die ervaring hebben we gelukkig met Breedband. We willen niet onafhankelijk zijn, maar juist afhankelijk. Want dan profiteren we van elkaars kwaliteiten!”  

Interesse in Connect?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Ga naar onze Connect-pagina voor meer informatie of neem contact op met ons. Stuur je bericht naar partners@connect.blue of bel partnermanagers Koen Godschalk (088-5999920) eb Danny Swarts (085-7470000). Zij staan voor je klaar!

End of story!

Lees ons volgende klantverhaal

Hoogwegt Group

Romy de Kinkelder Marketeer
Lees dit klantverhaal