Redundant toekomstproof netwerk voor Rozet

Rozet, hét culture centrum van Arnhem, ontvangt jaarlijks maar liefst 1 miljoen bezoekers. Boeken uitlenen, workshops volgen, een hapje eten of tijdens de UIT-nacht met 2.000 mensen tegelijk op de Wifi; het IT-netwerk van Rozet maakt het mogelijk. IT-projectmanager Robin Hartemink is vorig jaar gestart met het vernieuwen van het netwerk. Hij schakelde Breedband in voor een infrastructuur-upgrade. “Breedband is op dit vlak echt specialist.”

“Het IT-netwerk was echt aan vernieuwing toe”, vertelt Robin. “Verouderde apparatuur, veel losse eindjes en een verbinding die tegen zijn capaciteit aanliep. In het kader van ‘Rozet van de toekomst’ zijn we de complete IT-omgeving gaan herzien. Meer processen worden geautomatiseerd en we gaan zelf de regie voeren. We beleggen werkzaamheden bij partners met verstand van zaken, waaronder dus Breedband voor de infrastructuur. Het onderliggende wegennetwerk van onze IT-omgeving moet perfect werken om 1 miljoen bezoekers, 130 collega’s en meer dan 200 vrijwilligers goed te kunnen faciliteren.”

“We doen al jaren zaken met Breedband. Ik weet dat ze uitblinken op het gebied van networking.”

door Robin Hartemink, IT-Project manager

In korte tijd veel regelen

Het was eind vorig jaar even aanpoten. De samenwerking met de voormalige automatiseerder stopte en met spoed moest veel worden geregeld. Robin vertelt: “Met Breedband maakte ik een inventarisatie; wat hebben we, wat willen we en wat is er tijdelijk nodig. Op 1 november moest plan B actief zijn. Wat normaal gesproken met een IT-partij in drie maanden lukt, deed ik met Breedband in twee weken. Op 15 oktober belde ik Breedband, 23 oktober ging ik akkoord met hun plan van aanpak en op 31 oktober stond alles klaar. Er was een tijdelijke firewall geïnstalleerd, er hingen vier nieuwe core switches en wij konden doordraaien op eigen apparatuur. Echt top!”

Ingrijpende upgrades

Recent vond de migratie plaats van een aantal ingrijpende upgrades om het netwerk van Rozet toekomstproof te maken. Youri van Hal, Netwerk Engineer bij Breedband, legt uit: “We hebben de vestigingen in het centrum, Kronenburg en Presikhaaf met elkaar verbonden via een 40 Gig redundante glasvezelring en de internetverbinding geüpgraded naar 1 Gbit/s. De ‘oude’ firewall migreerden we naar onze hosted platform in het datacenter in Amsterdam. Daarnaast hebben wij het 24/7 beheer overgenomen. Het netwerk van Rozet is innovatief en duurzaam opgezet; hiermee kunnen ze lange tijd vooruit.”

“De migratie is vrijwel naadloos gegaan. We zijn nog geen minuut uit de lucht geweest!”

door Robin Hartemink

Redundant netwerk

Rozet kiest voor een stabiel redundante netwerk, op zowel de apparatuur als de verbinding.  “We kunnen ons geen downtime veroorloven. We werken met een hybride portal voor onder meer de bibliotheek-applicaties, de lokale fileserver en onze Microsoft Office 365-omgeving. Ook de publieksomgeving, zo’n 40 computers in de bibliotheken, draait op het netwerk. Dat geldt ook voor restaurant Momento en onze huurders. Alle systemen worden sinds de corona-lockdown weer intensief gebruikt. Alles werkt tot nu toe perfect en stabiel. Het beheer ook. We moesten laatst in een patchkast elektra vervangen, ging het stroom er twee minuten af. Breedband belde ons onmiddellijk!”

Snel en persoonlijk

Rozet doet als Arnhems bedrijf graag zaken met de ondernemers uit de regio. “Het contact met Breedband is prettig, vooral de korte persoonlijke lijntjes. Veel bedrijven bel je en dan hoor je eerst een bandje, je wacht een kwartier, er wordt een ticket aangemaakt en het duurt en het duurt… Bij Breedband ben je geen nummer, je wordt altijd snel geholpen. Eén belletje of een appje is genoeg. Vaak hoor ik ‘ik kom wel even langs, dan kijken we er samen naar’. Zijn er aanpassingen nodig in de firewall, binnen 1 of 2 uurtjes is het meestal al doorgevoerd. De snelheid waarmee Breedband handelt is bijzonder. Ik ben dik tevreden!”

End of story!

Lees ons volgende klantverhaal

Nieuw netwerk voor Synerlogic maakt innovatie mogelijk

Liza Zeilstra Marketing Manager
Lees dit klantverhaal