Nieuw netwerk voor Synerlogic maakt innovatie mogelijk

“Een geruisloze migratie van ons nieuwe netwerk. Ik heb niet eerder zoiets meegemaakt”, aldus IT-Manager Erik Mulder van Synerlogic. De nieuwe infrastructuur, die Breedband bouwde, is onderdeel van een strategische keuze van Synerlogic om hun marktpositie uit te breiden. “IT wordt voor onze business steeds belangrijker. Ons netwerk moet dan ook perfect werken wil je de markt vooruit kunnen zijn”, zegt Erik.

Synerlogic ontwikkelt, produceert en distribueert al meer dan 110 jaar ingrediënten, (vee)voedingsadditieven, chemie-, reinigings- en desinfectiemiddelen. In Duiven zijn een eigen productiefaciliteit, R&D, laboratorium en warehouse gevestigd. Gedreven door ontwikkelingen in de markt staat Synerlogic aan de vooravond van innovatie. Erik vertelt: “Synerlogic wil relevant blijven voor haar klanten. Daarom leveren we naast onze producten ook aanvullende diensten. Wordt er bijvoorbeeld een nieuw soort kaas ontwikkeld, dan willen we aan de tekentafel meedenken over de ingrediënten en het productieproces.”

Synerlogic heeft een nieuwe scope, waarbij ICT
een nadrukkelijke rol speelt in het kunnen realiseren van de bedrijfsstrategie.

door Marcel van de Logt, Accountmanager Breedband

Strategische professionaliseringsslag 

De afgelopen jaren groeide Synerlogic hard. Het bedrijf schaalde pragmatisch op, maar om te kunnen innoveren was een strategische professionaliseringsslag nodig. Ook op het gebied van IT. Erik licht toe: “Het hart van ons bedrijf is een ERP-systeem; alle orders en de financiële afwikkeling gaan er doorheen. We moeten dus volledig kunnen vertrouwen op ons netwerk en dat was niet het geval. Onze IT was verouderd. Er zaten onder meer gedateerde componenten in ons netwerk en waren veel Wifi-storingen. Bij problemen kwam het voor dat onze leveranciers naar elkaar gingen wijzen. Ik wilde veel meer worden ontzorgd. Tijd voor verandering.”  

“Commodities als gas, water, licht én internet zijn voorwaardelijk voor innovatie,
maar je wilt er zo min mogelijk mee bezig zijn.
Je moet ze met twee vingers in de neus kunnen managen.”

door Erik Mulder, IT-Manager Synerlogic

Verlengde van de IT-afdeling

Erik besloot de IT op de schop te nemen en ging gedegen te werk. “IT gaat meestal over mensen en veranderprocessen. Je bepaalt eerst wat je wilt bereiken en dan volgt IT vanzelf.” Met zijn team bracht Erik de situatie in kaart en bepaalden ze wat er voor de toekomst nodig is. “We waren te veel operationeel bezig. In de nieuwe situatie wilden we een shift maken van ‘doeners naar denkers’. De IT-afdeling heeft nu veel meer een regierol. We inventariseren en analyseren de interne wensen en behoeften en sturen onze leveranciers aan om het te regelen. In die opzet zijn we teruggegaan van vijftien naar twee leveranciers, waaronder dus Breedband, die als een verlengde van onze IT-afdeling werken.”

Een nieuw netwerk bouwen

Breedband en Diabolo ICT werken voor Synerlogic samen. Marcel van de Logt, Accountmanager bij Breedband, vertelt: “De co-creatie en samenwerking met Diabolo ICT en Synerlogic verloopt erg goed. Diabolo ICT is verantwoordelijk voor het werkplekgedeelte en Breedband voor de complete fysieke infrastructuur. Voor de locaties in Duiven ontsluiten we een redundante glasvezelverbinding op eigen net, in totaal een 10Gbit/s Wave! Via het datacenter in Arnhem knopen we er een Synerlogic-vestiging in België aan vast. Daarnaast leveren én beheren we de IT-apparatuur: routers, switches, accespoints en firewalls. We hebben een heel nieuw netwerk gebouwd.”

Breedband levert én beheert onze fysieke infrastructuur en IT-apparatuur.
Waarom Breedband? Hun ‘can do mentaliteit’ spreekt mij erg aan.”

door Erik Mulder, IT-Manager Synerlogic

‘Hebben we een nieuw netwerk?’

In een aantal weken leverde Breedband het netwerk op, waarbij factor tijd het grootste afbreukrisico was. Marcel: “Met een goede voorbereiding, zeker vanuit het IT-team van Synerlogic, en het strak managen van het proces en de betrokken leveranciers is het gelukt.” Erik bevestigt: “De migratie ging geruisloos. Op een gegeven moment vroegen collega’s ‘hebben we een nieuw netwerk dan?’. Ze hebben er amper hinder van ondervonden. Gezien de omvang en complexiteit is de migratie als het ware een openhartoperatie geweest. Er waren twee slechts twee kleine hickups. Zelfs daar baalde Breedband van, ze deden alles om het op te lossen. Breedband kan het écht wat schelen, het is een partij die zijn verantwoordelijkheid neemt.” 

Vertrouwen in Breedband

Voor het IT-project leverde Breedband al internet aan Synerlogic. Met die dienstverlening waren er positieve ervaringen, maar vooral de referenties overtuigden Erik. “Ik kende de reputatie van Breedband. Toen ik hoorde dat na de grote kantoorpandbrand bij Melis Logistics in Duiven er door Breedband binnen no time een nieuw netwerk was opgetrokken, dacht ik: die ‘can do-mentaliteit’ wil ik ook.” Erik vervolgt: “De keuze voor een leverancier gaat ook over vertrouwen. Dat klinkt misschien vreemd uit de mond van een IT’er, maar je wilt een partij die zegt: ‘ik regel het voor je!’. En dát heeft Breedband bij Synerlogic waargemaakt.”

Meer informatie over Synerlogic: www.synerlogic.nl 

End of story!

Lees ons volgende klantverhaal

Telecombedrijf Speakup vertrouwt feilloos op het netwerk van Breedband

Liza Zeilstra Marketing Manager
Lees dit klantverhaal
Breedband kantoor