Met zo’n 1.700 medewerkers en 1.000 vrijwilligers realiseert Zorggroep Charim toegewijde zorg- en dienstverlening voor ruim 1.200 cliënten. “De zorg die wij bieden kan tegenwoordig niet meer zonder goed functionerend internet: continuïteit is een must voor onze kwaliteit,” aldus Richard Beckmann, ICT-Manager. Onlangs vernieuwde Breedband de gehele netwerkomgeving van Zorggroep Charim. We bouwden een Managed WAN met één centrale Hosted Firewall en 24/7 monitoring; toekomstproof, betrouwbaar, efficiënt én kostenbesparend.

‘Goede zorg kan niet zonder betrouwbaar internet’

Sinds december 2020 werkt Richard Beckmann als ICT-Manager bij Zorggroep Charim. Met ruim 35 jaar ervaring in de zorgsector, weet hij als geen ander hoe belangrijk de rol van ICT hierin is. Richard vertelt: “Continuïteit in de zorg is tegenwoordig echt afhankelijk van betrouwbaar internet. Zorggroep Charim gebruikt Office 365 en meerdere SaaS applicaties waaronder het zorgdossier van de cliënt. Ook de telefonie en gedeeltes van het verpleegoproepsysteem worden tegenwoordig in de cloud gezet. 24/7 internet is onmisbaar geworden voor Zorggroep Charim.”

Richard ondervond dat de WAN-omgeving van de vorige leverancier niet meer aan de toekomstige eisen en wensen voldeed. “De verbindingen waren verouderd en de failover ging niet automatisch. Uitval kwam regelmatig voor ondanks dat het netwerk redundant ingeregeld was.” De situatie paste niet meer bij Charim en zorgde voor kopzorgen bij Richard en zijn team. “Verstoringen werden onvoldoende verholpen en we maakten zelf bypasses om weer op gang te komen.” Er werd besloten de omgeving een nieuw leven in te blazen met een andere leverancier.

“ICT moet de zorg ontzorgen.
We willen dat onze zorgmedewerkers meer zorg kunnen geven en kunnen doen waar zij goed in zijn.”

door Richard Beckmann, ICT-manager Zorggroep Charim

“Waar willen we naartoe in de toekomst en hoe kunnen we continuïteit garanderen? Met deze overwegingen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe leverancier. Bij voorkeur een persoonlijke, wendbare partij met ruime ervaring in ICT-dienstverlening en vergelijkbare opdrachtgevers in de zorgsector. Breedband behoorde tot de shortlist. Ik kende Breedband zelf al goed, nadat ik met het bedrijf had samengewerkt bij een van mijn vorige werkgevers. Uit eigen ervaring wist ik dat Breedband een betrouwbare en goede partij is.”

Samen zoeken naar de beste oplossing

“We hebben meerdere leveranciers gesproken met verschillende oplossingen,” gaat Richard verder. “We waren het vertrouwen in externe partijen een beetje kwijtgeraakt, daarom speelden we met het idee om alle 15 zorglocaties te koppelen met een glasvezel darkfiber ring en de verbindingen zelf in beheer te nemen. Dit om uitval te beperken en in controle te blijven. Deze wens legden we voor aan Breedband. Ze analyseerden ons netwerk en kwamen met een ander voorstel: een Managed WAN met Hosted Firewall. Een voorstel waarin Breedband alle verbindingen 24/7 beheert en monitort. Een slim en goed uitgedacht voorstel, precies wat we nodig hadden. Alles wordt hierdoor uit handen genomen. We hebben vertrouwen in Breedband en wilden het aan ze uitbesteden.”

“Met Breedband aan onze zijde weten we dat we met vertrouwen de toekomst ingaan.”

door Richard Beckmann, ICT-manager Zorggroep Charim

Richard vertelt: “Dankzij de Managed WAN-oplossing hebben we nu een toekomstproof netwerk met nog maar één firewall. Er is een 24/7 monitoring door Breedband en een automatische failover naar een back-up verbinding wanneer de hoofdverbinding onverhoopt uitvalt. Dat het perfect werkt, hebben we al eens mogen meemaken, zelfs zonder dat we het doorhadden. Onze primaire glasvezelkabel was stuk gegaan door graafwerkzaamheden in de buurt. De failover verliep vlekkeloos, niemand merkte iets van de verstoring.”

De samenwerking

Richard zegt: “Het project met Breedband heb ik van begin tot eind als prettig ervaren. Breedband schakelde snel: van het contact met de voormalige leverancier tot buiten de wekelijkse overleggen om. Er is altijd tijd om even kort met elkaar sparren. Het project en de werkzaamheden zijn volgens afspraak verlopen. Het is fijn om met een partij te werken die verstand van zaken heeft en werk uit handen neemt. Daarnaast is deze Managed WAN-oplossing kostenbesparend: we zijn goedkoper uit dan met de vorige netwerkoplossing. We weten dat we met Breedband de juiste partij hebben gevonden, voor nu en de toekomst.”

Meer weten over Zorggroep Charim? Ga naar https://zorggroepcharim.nl/

End of story!

Lees ons volgende klantverhaal

Partnerschap tussen DACON ICT en Breedband

Romy de Kinkelder Marketeer
Lees dit klantverhaal