Mobiel back-up internet voor Alliance Automotive Group

Alliance Automotive Group heeft in de Benelux 150 locaties waar auto-onderdelen en -accessoires worden uitgeleverd, elk met een eigen mobiel back-up verbinding. In hoeverre deze investering gerechtvaardigd was, werd vorig jaar maar al te duidelijk. Zo’n 20 locaties in België kampten een week lang met een internetstoring. En geen internet betekent geen omzet. “Deze locaties waren voorzien van een mobiel back-up verbinding en die hebben een week lang perfect gedraaid”, aldus Hans van Benthem, Infrabeheerder bij Alliance Automotive Group.

Mobiel back-up internet voor 150 locaties

Alliance Automotive Group is gespecialiseerd in de distributie en verkoop van auto-onderdelen en -accessoires. “In de Benelux zijn er wel zo’n 55.000 garages die wij voorzien van onderdelen”, vertelt Bruce Jongejans, Manager Infra Services bij Alliance Automotive Group. “Onderdelen moeten vaak zo snel mogelijk worden geleverd. Het liefst dezelfde dag nog of uiterlijk de volgende dag. Het is dan cruciaal dat we kunnen vertrouwen op onze bestel- en leversystemen. Om de logistiek van het depotbeheer goed te laten verlopen maken al onze vestigingen gebruik van centrale datasystemen. Ook maken alle locaties gebruik van telefonie via het internet, ook wel VoIP. Internet is dus cruciaal voor ons bestelproces. Is er een storing, dan kunnen wij niet leveren of bestellingen aannemen. Daarom wilden wij alles zo redundant mogelijk opstellen en kreeg elke locatie een mobiel back-up verbinding.”

Mobiel back-up internet voor één week

Hans van Benthum, Infrabeheerder bij Alliance Automotive Group, vertelt verder: “We hebben vorig jaar een moment gehad waarop onze verbindingen bij de 20 locaties in België niet optimaal werkten. Geen uitval, maar wel haperingen en traagheid. Toen hebben wij besloten om over te gaan naar onze mobiel back-up verbinding. Bij uitval van het internet gaat dit overigens automatisch. We zijn erg blij dat we over deze back-up oplossing beschikken. Het heeft namelijk een week geduurd voordat alle problemen waren opgelost.

Zonder de back-up verbinding waren de 20 locaties hun omzet misgelopen. Geen internet betekent geen telefonie én geen bestellingen. Klanten kunnen niet een week wachten. In dat geval is de kans groot dat ze voor een concurrent kiezen.”

“Zonder de mobiel back-up verbindingen hadden wij een week lang geen omzet gehad”

door Hans van Benthum, Infrabeheerder bij Alliance Automotive Group

Mobiel back-up internet als passende oplossing

Mobiel back-up internet is voor onze locaties een perfecte oplossing. De locaties in België hebben gemiddeld vijf werknemers in dienst en het dataverkeer is beperkt. Van het bekijken van internetpagina’s en mailtjes tot aan het werken met het bestellingssysteem. Maar het moet wel draaien! Als er 50 medewerkers met het systeem zouden moeten werken, had ik naar andere oplossingen gekeken. Het is overigens ook niet altijd mogelijk om op iedere locatie glasvezel te leggen. Soms is de primaire verbinding een ADSL of DSL. We hebben dus ook weleens gezien dat de mobiel back-up verbinding sneller is dan de primaire verbinding!”

Bruce Jongejans sluit af: “Het realiseren van 150 mobiel back-up verbindingen heeft ons kosten bespaart ten opzichte van redundante fysieke back-up verbindingen. Daarnaast zijn de kosten van een mobiel back-up verbinding in verhouding met de kosten uitval heel gering. Wij hebben zelf ervaren hoeveel ellende deze mobiel back-up verbinding voorkomen heeft. Dat is vele male meer. De toekomst met mobiel back-up en 5G zie ik erg positief tegemoet.”

Alliance Automotive Group neemt al 3 jaar mobiel back-up internet af van Signet, ons zusterbedrijf. Samen zijn wij dé specialisten op het gebied van connectiviteit. Signet en Breedband werken sinds november 2020 nauw samen onder de vlag van team.blue.

Meer informatie over Alliance Automotive Group vind je op: www.allianceautomotivegroupbenelux.com