“Je denkt er niet als eerste aan bij een bakker, maar we kunnen niet zonder internet!”, aldus Aike Hilvers, algemeen directeur van Bakker Hilvers. “Er lopen veel zaken via het internet; van de bestellingen van de webwinkel tot onze bedrijfsadministratie. Voorheen maakten we gebruik van een ISDN-lijn die regelmatig uitviel en langzaam was. Dat was voor ons onacceptabel. Toen Breedband bij ons in de buurt glasvezel ging aanleggen, hadden we snel de keuze gemaakt. Eindelijk kunnen we rekenen op een stabiele en snelle verbinding!”

Zonder internet geen bakker

 “We kunnen niet zonder een stabiele en snelle internetverbinding”, vertelt Aike. “Op het hoofdkantoor staat onze server, waar onze 14 winkels in Arnhem en omstreken aan zijn gekoppeld. De pinbetalingen, logistieke afhandelingen en de administratie lopen via deze route. Daarnaast besturen we vanuit het hoofdkantoor centraal de computers in de winkels.  Met één muisklik passen we bijvoorbeeld de weekaanbiedingen aan.”

“We kunnen ons niet permitteren dat de verbinding uitvalt. We hebben een webwinkel waarmee onze klanten brood en gebak bestellen. Dagelijks ontvangen we tientallen online bestellingen. Als de verbinding uitvalt, komen die niet meer bij ons binnen. Bij een altijd werkende verbinding, lopen we dus geen orders mis!”

Storingsvrij en snel aan de slag

 “We hebben met onze glasvezelverbinding van Breedband geen storingen meer en dat is voor ons heel belangrijk!”, vertelt Aike. “Met onze oude ISDN-verbinding hadden we zo’n twee keer per maand een storing, soms nog wel eens vaker. Het was tijd om afscheid te nemen van de ISDN-verbinding. We wisten bovendien al dat ISDN in de toekomst zou stoppen. Toen Breedband in onze buurt glasvezel kwam aanleggen hebben we eerst bij andere bedrijven geïnformeerd wat ze van Breedband vonden. Zij waren positief! Hoewel de prijs wat hoger lag dan de ISDN-lijn, hebben we geen spijt van onze keuze. De garantie van stabiliteit en snelheid is het helemaal waard. Achteraf gezien hadden we veel eerder de beslissing moeten nemen!”

Lokale samenwerking

“Ondanks het aantal groeiende glasvezelaanbieders in de buurt, zouden we niet willen overstappen. We hebben met de Breedband-verbinding nog nooit een storing gehad en de communicatielijnen zijn kort. We hebben bovendien een leuke samenwerking over en weer. Breedband levert ons internet en wij brengen dagelijks brood en de taarten voor nieuwe aansluitingen. Dat is een mooie win-win!

Meer informatie over Bakker Hilvers: www.bakkerhilvers.nl