Internet via glasvezel, kostenbesparing en de veiligheid van servers garanderen. Dát zijn de redenen voor Mike Dammer, eigenaar van Mida IT Service, om via Breedband rackspace af te nemen in het datacenter in Arnhem. “We zijn hartstikke tevreden over de datacenterdienstverlening en de prettige ondersteuning van de engineers van Breedband. We worden snel geholpen en ze denken altijd met ons mee.”

Safety first
“Door het huren van rackspace, kastruimte voor servers, zijn wij verzekerd van een veilig en betrouwbaar onderkomen van onze IT-apparatuur. En dat is voor ons heel belangrijk!” Mike vertelt: “Een verbinding die uitvalt kunnen wij ons niet permitteren. Onze dienstverlening is gericht op webhosting en clouddiensten. In het datacenter staan onze servers die op ons cloudplatform zijn aangesloten. Op deze servers bevinden zich meerdere virtuele servers waar onze klanten op werken. Als een verbinding uitvalt, kunnen onze klanten hier niet meer bij. Dat is onacceptabel. Een server moet dus veilig hangen en de rackspace van Breedband in het datacenter zorgt daarvoor.”

Kostenbesparing

“Veiligheid vraagt om een investering”, aldus Mike. “Onze servers in het datacenter weghangen is voor onze continuïteit erg belangrijk. Bovendien moeten we voldoen aan veiligheidsvoorschriften. We hebben erover nagedacht om de servers op ons eigen kantoor te plaatsen, maar daarmee lopen de kosten flink op. Het zou onder meer betekenen dat we onderdelen redundant moeten uitvoeren en beheren. Dat soort exercities kosten veel tijd en geld. In het datacenter worden de gevraagde veiligheidsvoorschriften standaard uitgevoerd. Door rackspace in te kopen via Breedband besparen we geld en vertrouwen we op hun monitoring en de veiligheid van het datacenter.”

Voordelen van glasvezel
Het glasvezelnetwerk van Breedband is gekoppeld aan het datacenter. Daarnaast biedt Breedband datacentergerelateerde diensten aan zoals colocatie. Neem je via Breedband in het datacenter rackspace af, dan kun je ook gebruikmaken van het snelle internet. Mike legt uit: “Door de hoge internetsnelheid van Breedband kunnen wij onze klanten clouddiensten aanbieden. En blijft Mida IT Service zoals nu doorgroeien, dan kan Breedband onze verbinding eenvoudig upgraden.”

Technische ondersteuning en samenwerking

“We kunnen altijd rekenen op de service en technische ondersteuning van Breedband. Ze denken met ons mee en de reactietijd is snel; als we bellen worden wij direct geholpen. Daarnaast houden ze onze rackspace in het datacenter goed in de gaten. Zien ze iets afwijkends, dan krijgen wij er direct een bericht van. En dat is wat wij verwachten van een leverancier; een partij die meedenkt en advies geeft, maar vooral ook goed oplet dat alles naar behoren blijft functioneren. Wij zijn erg tevreden met onze samenwerking!”

Meer informatie over Mida IT Service: www.midaitservice.nl

Jouw servers onderbrengen bij Breedband

Breedband kan ook jouw server(s) en andere apparatuur onderbrengen in datacenters. Zo ben je verzekerd van een geoptimaliseerde, veilige ruimte met gegarandeerd stroomtoevoer en airconditioning. En wist je dat Breedband met meer dan 22 datacenters samenwerkt die zijn aangesloten zijn op ons netwerk? Bekijk hier onze netwerkkaart!

Neem voor meer informatie contact op met Sales via 088 – 599 99 20 of sales@breedband.nl.