Nedac Sorbo heeft al een aantal jaar supersnel internet van Breedband en besloot de snelheid te verhogen naar 500 Mbit/s. Tjeerd Bruinsma, leidinggevende servicedesk bij Nedac Sorbo, vertelt: “We merkten dat we meer en sneller internet nodig hebben. We zijn tevreden over onze samenwerking met Breedband, daarom hebben we eigenlijk vanzelfsprekend de upgrade bij hen gedaan.”

Specialist in non-food
Nedac Sorbo is de specialist in non-food, o.a. in de categorie schoonmaak, dierbenodigdheden en mode. Het hoofdkantoor zit op bedrijventerrein Centerpoort-Noord in Duiven. Op het hoofdkantoor zitten de afdelingen IT, Databeheer, HR en Finance. Daarnaast heeft Nedac Sorbo hier ook het warehouse zitten. Met meer dan 10.000 producten in twintig productcategorieën bedient Nedac Sorbo klanten in heel Europa.

Niet alleen overdag wordt er op het hoofdkantoor veel gebruik gemaakt van de internetverbinding. Elke nacht wordt er een back-up gemaakt naar het ITB Datacenter in Apeldoorn. Tjeerd legt uit: “Wij werken met een softwaresysteem (SAP), via TC2 in Amsterdam, waarvoor een goede internetverbinding cruciaal is.”

Samenwerking met Breedband
Tjeerd: “Wat ik fijn vind aan Breedband is dat de communicatie via korte lijnen loopt. Je hebt direct een medewerkers van Breedband aan de telefoon die je verder kan helpen. Daarnaast was ons traject van aanvraag tot oplevering kort, waardoor we snel gebruik konden maken van nog sneller internet!”