Bovenop de Hartjesberg staat Stadsvilla Sonsbeek, ook wel bekend als de ‘Witte Villa’ of ‘Huis Sonsbeek’. De 18-eeuwse Villa heeft een Grand Café en verleent zich ook als een uitstekende plek voor feesten en zakelijke bijeenkomsten door de vele zalen in het pand. Sinds een tijdje heeft dit monumentale pand supersnel internet via glasvezel van Breedband.

Glasvezel van Breedband
Stadsvilla Sonsbeek maakt veel gebruik van het internet, maar was niet tevreden over de verbinding van de vorige leverancier. “Onze internetverbinding was erg traag,” vertelt Kees Bouwhof, eigenaar van de Stadsvilla. “We hadden twee DSL-lijnen, allebei officieel met 25 Mbit/s. Echter kregen we vaak niet meer dan een snelheid van 9 Mbit/s en lag het internet er vaak uit. We hadden voor onze situatie te weinig capaciteit.”

Stadsvilla Sonsbeek was daarom vastbesloten om sneller internet te krijgen en besloot glasvezel te nemen. “Bij Stadsvilla Sonsbeek hebben wij zeven vergaderzalen. Wij vinden het belangrijk dat onze zakelijke bezoekers snel kunnen internetten en zorgeloos kunnen vergaderen.”

“Daarnaast zijn er meer faciliteiten die via het internet verlopen, waarvoor een snelle en stabiele verbinding erg belangrijk is. Denk hierbij aan de Wi-Fi voor de gasten in het Grand Café, het pin-systeem, de muziek en de camera’s.”

Samenwerking Breedband
Kees Bouwhof is erg tevreden over de samenwerking met Breedband. “Als het internet net zo snel blijft als de service en het aanleggen van de glasvezelkabel, dan zijn wij helemaal blij!”