Particulier glasvezel

Je kan de beschikbaarheid op je adres controleren met onze postcodecheck. Indien het mogelijk is, word je direct doorgestuurd naar het bestelformulier.

Doe de postcodecheck!

Laatst bijgewerkt op 27 mei 2019

Breedband heeft drie pakketten samengesteld voor internet thuis: Internet Only (1000 Mbit/s), Basic (50 Mbit/s en interactieve TV) en Compleet (1000 Mbit/s en interactieve TV). Je vindt meer uitleg over deze pakket op de pagina over glasvezel thuis.

Laatst bijgewerkt op 27 mei 2019

Bij Breedband heb je twee verschillende wifi-frequenties op de router: 2.4 GHz en 5 GHz.

De voordelen van de 2.4 GHz frequentie is dat het signaal een groot bereik heeft, goed door de muren heen gaat en door ieder apparaat wordt ondersteund. Helaas is het bij de 2.4 frequentie bekend dat het op deze golf druk is in de lucht. Niet alleen wifi, maar ook allerlei andere signalen surfen op deze golf mee. Daarom is het 2.4 GHz verkeer, in deze ‘draadloze-tijd’, erg druk geworden wat mogelijke botsingen kan veroorzaken met allerlei problemen als gevolg. Bij ons is bekend dat dit bijvoorbeeld in de binnenstad van Arnhem geregeld voorkomt.

Wat nu? Schakel over op 5 GHz frequentie. Deze frequentie is nog minimaal belast en inmiddels ondersteunen bijna alle apparaten deze frequentie! Bovendien biedt 5 GHz frequentie het grote voordeel dat de snelheden van de verbinding naar het apparaat een veel hogere snelheid realiseert. Een klein nadeel is dat 5 GHz wel iets lastiger door muren heen gaat. De plaatsing van het wifi-punt is dus extra belangrijk, soms zijn extra steunpunten nodig.

Ons advies over de frequentie is: probeer altijd voor het 5 GHz wifi-signaal te kiezen. Bij onze router eindigt de naam van het 5 GHz wifi-punt op _5G. Verbind je met dit wifi-punt, dan heb je de 5 GHz frequentie te pakken! Lukt dit niet, dan is de 2.4 Ghz, het wifi-punt zonder de _5G notatie, het alternatief.

Meer wifi-tips? Lees ze in het blog over tips voor een optimale wifi-verbinding of neem contact op met onze Engineers via 088 – 599 99 40 of support@breedband.nl

Laatst bijgewerkt op 27 mei 2019

Is er nog geen glasvezelverbinding voor jouw woning beschikbaar, maar heb je wel interesse? Maak je vraag kenbaar bij Breedband en we kijken naar de mogelijkheden. Stuur een e-mail naar info@breedband.nl of bel 088 – 599 99 99.

Je kunt ook samen met je buren een buurtinitiatief starten in Arnhem en omgeving. Wij leggen glasvezel aan door middel van buurtinitiatieven, geïnitieerd door bewoners zelf. In samenwerking met Breedband worden ongeveer 40 adressen vastgesteld die aan dit bewonersinitiatief kunnen meedoen en waarvan de adressen in de buurt van ons huidige netwerk liggen. Hierbij rekenen we op 25 nieuwe Breedband glasvezel-internetters. Wil je een buurtinitiatief starten? Stuur een e-mail naar info@breedband.nl of bel 088 – 599 99 99.

Laatst bijgewerkt op 27 mei 2019

Dit waren alle veelgestelde vragen over Particulier glasvezel.