Vrijwel alle Breedband collega’s werken vanuit huis. Voor onze Field Engineer Peter van Veen werkt dat, letterlijk en figuurlijk, net even anders. Want zoals zijn functie zegt: Peter gaat ook op pad! Maar hoe gaat dat op dit moment?

Weinig veranderd

“Voor mij is er in principe weinig veranderd. ”, vertelt Peter. “We kunnen bij Breedband heel veel op afstand doen, zoals apparatuur uitlezen en verbindingen monitoren. Deze werkzaamheden doe ik veelal vanuit huis. Is apparatuur écht uitgevallen? Dan kom ik natuurlijk langs! Ik heb dan van tevoren contact via e-mail of telefoon over de afspraak en eenmaal op locatie is het op afstand gedag zeggen en natuurlijk eerst even goed handen wassen!”

“De werkzaamheden gaan door, alleen het gedag zeggen bij klanten en relaties is nu anders”

Bewuste keuzes maken

“We hebben een bewuste keuze gemaakt om niet-noodzakelijke afspraken op locatie te verzetten. Als Engineers doen we zoveel mogelijk telefonisch of online; van het beantwoorden van vragen tot het werken met externe toegang op computers van klanten. Daarnaast ga ik alleen wanneer het echt nodig is ter plaatse op ‘kwetsbare’ locaties, zoals in de zorg en het onderwijs. Ik ben pas nog, op afstand, binnengelaten bij een basisschool. Er was bijna al niemand aanwezig, maar de de aanwezigen die er wél waren, zijn toen tijdelijk verhuisd naar een andere ruimte. Kortom, we maken bewuste keuzes en ondertussen gaan onze dagelijkse werkzaamheden ‘gewoon’ door.”

Stel je vraag aan Peter

Heb jij een technische vraag voor Peter? Stel ze, hij beantwoordt ze graag! Stel je vraag hier in het antwoordformulier!

Stel je vraag!