Een eigen snelle verbinding in één dag  

Een eigen verbinding met een hogere bandbreedte, daar hebben we videoreclamebureau Arteffects meegeholpen. Peter Erinkveld, 3D Artist bij Arteffetcs vertelt: “We zijn gevestigd in Coehoorn, waar bedrijven gebruikmaken van een gedeelde internetverbinding van Breedband. Arteffects werkt echter met zware bestanden die wij naar onze eigen kantoorserver up- en downloaden. Dat ging met die verbinding weleens traag. Met een eigen én snellere verbinding werken wij nu probleemloos!”

Veel data vraagt om snel internet 

Arteffects heeft samen met twee andere creatieve labels, Supermassive en Studio Encorce, een collectief. “Als full-service reclamebureau houden we ons bezig met film, animatie, VR, graphic design en webdesign. Dat betekent: veel data in omloop. Om een voorbeeld te geven: we hebben een opslag van 40 terabyte! Die sla je niet zomaar op in Dropbox. Vandaar een eigen kantoorserver. Het up- en downloaden van onze bestanden kan alleen met een snelle én stabiele internetverbinding, maar dat verliep dus niet altijd even snel en goed.”

“De ervaringen met Breedband zijn altijd goed. We hebben een andere provider niet eens overwogen.”  

door Peter Erinkveld, 3D Artist Arteffects

Eigen verbinding, hogere bandbreedte 

“We hadden dus al langer het idee om de verbinding te laten upgraden. Maar toen we vanwege de coronamaatregelen vanuit huis moesten werken, was een eigen verbinding de beste optie. Een VPN-verbinding kan namelijk niet worden opgezet met een gedeelde internetverbinding. We hebben toen direct Breedband gevraagd voor een eigen verbinding met hogere bandbreedte. En dat ging verbazend snel; een telefoontje en alles was binnen één werkdag geregeld. Heel bijzonder!”

Meer informatie over Arteffects vind je hier: arteffects.tv