Meer bandbreedte voor het uitlezen moderne auto’s  

Supersnel internet is niet meer weg te denken bij autoschadeherstelbedrijf Boekhorst. Zeker met de komst van de nieuwste Tesla, de Model 3. Het uitlezen van deze moderne auto vraagt om een dubbel aantal Mbit/s. Daarom liet Boekhorst de bandbreedte onlangs door Breedband upgraden. “Eén belletje naar Breedband en de volgende dag was het geregeld”, zegt Ricardo Tankink, ICT verantwoordelijke bij Boekhorst.

Rijdende computers 

“We opereren in een snel veranderende markt. Zo’n 10 jaar geleden hoefden we nog geen auto’s met computers uit te lezen. Nu is het als autoschadeherstelbedrijf zelfs verplicht om dat zowel vóór als ná de werkzaamheden te doen. En dit verloopt allemaal via het internet. Bovendien komen er ook steeds meer nieuwere auto’s bij, waaronder Tesla’s, en dat zijn nét rijdende computers! Internet is dus onmisbaar voor onze werkzaamheden.”

“Eén belletje naar Breedband en de volgende dag was het geregeld.”

door Ricardo Tankink, ICT verantwoordelijke bij Boekhorst

Twee keer zoveel Mbit/s 

“We zien steeds meer Tesla’s met schade door ongelukken binnenkomen. Veel mensen lijken het vermogen van die auto te onderschatten! Het nieuwste model van de Tesla wordt naast het uitlezen op een computer ook zelf met het internet-netwerk verbonden. Die handelingen vragen twee keer zoveel Mbit/s. Onze verbinding had daarvoor niet voldoende capaciteit, daarom hebben we ons internet door Breedband laten opschalen. Van 100 Mbit/s naar 200 Mbit/s En dat verliep vlekkeloos.”

Overzichtelijk en eenvoudig  

“Breedband is een no-nonsense partij die snel schakelt. Zo belde ik naar Breedband om te informeren naar een upgrade. Diezelfde dag ontving ik nog een overzichtelijk en eenvoudig digitaal aanvraagformulier en de volgende dag was de upgrade al geregeld. Dát is nog eens prettig werken! Ik was overigens ook niet anders gewend; ik werk al jaren met tevredenheid met Breedband samen.”  

Meer informatie over Boekhorst Autoschade vind je op www.boekhorstgroep.nl