De medewerkers van Dirkzwager Advocaten & Notarissen hebben de beschikking over Wi-Fi via accesspoints van Cisco. De engineers van Breedband verzorgden de configuratie van een Wi-Fi bedrijfsnetwerk, waarmee het advocatenkantoor aanzienlijk kosten bespaard.

Mobiel dataverbruik
“Met de uitrol van nieuwe smartphones binnen onze organisatie, zagen we een toename van mobiel dataverbruik,” vertelt Vincent Verploegen, Senior Systeembeheerder bij Dirkzwager. “Niet alleen bij mensen die veel onderweg zijn, maar ook bij gebruikers die gewoon op kantoor werkzaam zijn. Een aanzienlijke kostenpost. Samen met Breedband zijn we op zoek gegaan naar een alternatief om deze kosten te drukken. Dat is een bedrijfsbreed Wi-Fi netwerk geworden.”

Cisco Aironet
Voor de implementatie van het Wi-Fi bedrijfsnetwerk bij Dirkzwager hebben onze engineers de Cisco Aironet 2600 Series Access Points geadviseerd. Met de 802.11n standaard aan boord zijn snelheden tot 450 Mbps mogelijk. In combinatie met een ‘controller’ gebaseerd aansluitschema en de ‘multiple input, multiple output’ (MIMO) technologie, is een betrouwbaar en veilig Wi-Fi bedrijfsnetwerk opgezet.

Gemakkelijk beheer
“Met deze oplossing besparen we direct op onze uitgaven voor mobiele telefonie,” legt Verploegen uit. “De access points worden aangestuurd door een controller, waardoor ze gemakkelijk geplaatst kunnen worden. In al onze gebouwen is het Wi-Fi signaal nu beschikbaar, zowel voor onze medewerkers als voor onze gasten. We zijn er erg blij mee.”