Clouddiensten

In de cloud werken komt van het begrip cloud computing. Dit is simpel gezegd de online opslag van gegevens, software en hardware waar je altijd op aanvraag toegang tot hebt. Deze opslagruimte bevindt zich in de zogenaamde cloud, oftewel op het internet. Je kunt bij clouddiensten denken aan Dropbox, Google Drive of Office 365.. Ook een dienst als internetbankieren vindt in de cloud plaats; je hebt hier geen vast programma (meer) voor nodig die op de computer is geïnstalleerd. Je logt tegenwoordig in op de website of gebruikt de app van de bank.

Laatst bijgewerkt op 27 mei 2019

1. Lagere kosten
Door het inzetten van clouddiensten hoef je geen grote investeringen meer te doen in hardware. Je betaalt volgens een abonnementenmodel. Dit kan per gebruiker worden ingesteld. Hierdoor zijn de kosten overzichtelijk en maak je geen onnodige kosten.

2. Veiligheid
Veel organisaties slaan hun data op een lokale plek op. Denk hierbij aan een laptop of een server binnen een organisatie. In de cloud kan je alles veilig opslaan, dit komt door de hoge eisen die worden gesteld aan de beveiliging.

3. Overal kunnen werken
Je kan, indien je een werkende internetverbinding heeft, altijd en overal bij je data. Medewerkers kunnen thuis ook bij alle gegevens, hierdoor kunnen ze gemakkelijker op een andere locatie werken.

4. Flexibiliteit
Bij cloud-gebaseerde diensten kan het aantal gebruikers of opslagruimte gemakkelijk aangepast worden. Naarmate je behoefte groeit, kan je dit opschalen, maar je kan het ook net zo gemakkelijk weer terug schakelen.

Laatst bijgewerkt op 7 mei 2019

Microsoft Office is van oorsprong een softwarepakket dat je aanschaft en lokaal installeert op werkplekken en servers binnen de organisatie. Met Office 365 verandert deze structuur naar een cloudoplossing. Dit pakket bestaat uit: Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Exchange Online, One Drive, Skype voor Bedrijven en OneNote.

Laatst bijgewerkt op 7 mei 2019

Starten met Office 365 is eenvoudig. Je vult je gegevens in en je kunt beginnen. Maar dit is niet het hele verhaal. De e-mails, documenten en gegevens die nu op jouw server staan, worden gemigreerd naar Office 365. Eventuele koppelingen met andere applicaties worden opnieuw gelegd. Voor het overstappen op Office 365 zijn een goed plan en technische kennis nodig. Als je via Breedband koopt, zorgt Breedband ervoor dat Office 365 werkt naar jouw wensen. Wij regelen een testomgeving in een portal, zodat je eerst de omgeving kunt bekijken. Vervolgens installeren wij het voor je en houden wij het voor je up-to-date. De Outlook omgeving kunnen wij per gebruiker migreren voor je.

Laatst bijgewerkt op 7 mei 2019

Dit waren alle veelgestelde vragen over Clouddiensten.